Alergija na sonce

Alergija na sonce se vse pogosteje pojavlja. Začeli so se sončni pomladanski dnevi in vse več ljudi ima težave z alergijo na sonce. Pojavi se na začetku poletne sezone in se vse bolj stopnjuje. Prizadene predvsem svetlopolte ljudi. Po prvem intenzivnem sončenju se na koži pojavijo srbeče, rdečkaste vzbokline ali mehurčki. Prizadeti so tisti deli telesa, ki ponavadi niso izpostavljeni soncu (dekolte, roke, noge, ramena …). Tudi pri tej alergiji ima pomembno vlogo histamin, ki se sprosti pod vplivom sončnih žarkov.

Posebna oblika alergije na sonce so tudi akne Mallorca, srbeče, aknam podobne spremembe na koži. Povzroči jih kombinacija maščob na koži (npr. pri uporabi zaščitnih krem, brivskega losiona, raznih mazil, nekaterih parfumov…) in sončnih žarkov.

Najboljša zaščita pred alergijo na sonce je vsekakor izogibanje sončenju in zaščita telesa z lahkimi oblačili pred sončnimi žarki. Pri aknah Mallorca svetujemo tudi uporabo nemastne zaščitne kreme – najbolje gela.
V času pojava težav z alergijo na sonce je priporočljivo piti napitek iz šumečih kalcijevih tablet s C vitaminom. Obe sestavini bosta blagodejno vplivali na blažitev težav. Prijeten občutek hlajenja daje tudi gel aloje vere.
Lahko pa se oglasite v Moji harmoniji, kjer vam bomo opravili bioresonančne terapije za desenzibilizacijo alergije na sonce. Po teh terapijah boste spet lahko normalno uživali na soncu (seveda brez pretiravanja), saj vaše telo ne bo več reagiralo na sončne žarke z alergičnimi reakcijami.

Vaša terapevta
Ida in dr.Igor

Preberite še več o alergijah, kandidi in drugih terapijah ter o naših oddajah na Radio Goldi Savinjski val in na Velenje.com v rubriki strokovnjak odgovarja